Європейському центробанку не цікаві «панамські папери» - голова

Європейському центробанку не цікаві «панамські папери» - голова

Укрінформ
Європейський Центральний Банк не прагне отримати доступ до «панамських документів», оскільки розкрита в них інформація не відноситься до повноважень банку.

Про це повідомляє Reuters.

«Європейський центральний банк не прагне отримати доступ до «панамських документів», масивної витоку офшорних фінансових даних, які стали надбанням громадськості минулого місяця, так як ухилення від сплати податків і відмивання грошей не є частиною його (банку) мандата», - сказав головний керівник ЄЦБ.

Тим не менш, банк має намір співпрацювати з національними компетентними органами і уважно стежить за розвитком подій для того, щоб у разі необхідності вжити відповідних заходів.

Відомо, що під безпосереднім контролем з боку ЄЦБ перебуває один з банків, згаданих в опублікованих документах, - RCB банк Кіпру.

Як раніше повідомляв Укрінформ, 3-4 квітня міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів оприлюднив «панамські документи», що несуть в собі інформацію про великий мережі тіньових грошових переказів, до яких причетні багато представників світової еліти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-