Україна і Молдова шукають

Україна і Молдова шукають "м'ясо-молочний" компроміс

Укрінформ
Перший віце-прем'єр Молдови, міністр економіки Октавіан Калмик обговорив зі своїм українським колегою, першим віце-прем'єром і міністром економічного розвитку України Степан Кубів ситуацію, що склалася у зв'язку з введенням Молдовою квот на поставки в країну м'ясо-молочної продукції з України.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Як повідомили в прес-службі міністерства економіки Молдови, після 10 травня в Кишинів прибуде група українських експертів, які разом зі своїми молдавськими колегами і фахівцями з інших міністерств і відомств детально проаналізують ситуацію і запропонують конкретний план заходів щодо подолання ситуації, що склалася.

Крім цього, Октавіан Калмик і Степан Кубів проведуть наприкінці травня в Києві зустріч, в рамках якої додатково обговорять представлені експертами пропозиції. Візит молдавської делегації в Київ відбудеться на запрошення української сторони.

Нагадаємо, кількома днями раніше урядом Молдови тимчасово (до кінця 2016 року) були введені квоти на постачання в країну української м'ясо-молочної продукції.

У Молдові обмеження обґрунтували необхідністю захисту вітчизняних виробників.

У міністерстві економічного розвитку України заявили, що у зв'язку з цим, про готовність прийняти відповідні, дзеркальні заходи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-