На Харківщині відкрили нафтове родовище

На Харківщині відкрили нафтове родовище

Укрінформ
ПАТ «Укргазвидобування» відкрило на Харківщині нафтове родовище ресурсом 290 тис тонн.

Про це повідомляється на сайті компанії.

«Промисловий не фонтануючий приплив нафти, дебітом 4,9 м куб. на добу, отримано при проведенні випробувань на одній з свердловин Оливинівської структури, що знаходиться на території Шевченківського району Харківської області. Нафтовий поклад залягає на глибинах від 2100 до 2200 м. За попередніми даними, його ресурси оцінюються у 290 тис. тонн умовного палива. У пробуреній свердловині виявлено ще низку перспективних пластів вище по розрізу, що відкриває перспективи подальшої розвідки на цій площадці», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відкриття стало наслідком переобробки матеріалів пошукового буріння,  сейсморозвідки та тривимірних побудов, з використанням новітніх технологій у програмному комплексі Petrel фірми Schlumberger фахівцями УкрНДІгазу.

За останні півроку ПАТ «Укргазвидобуванням» було проведено сейсмічних досліджень більше, ніж за чотири останніх роки. Нарощено також обсяги пошуково-розвідувального буріння. Збільшено ресурсну базу - головну складову реалізації Програми 20/20 - видобутку 20 млрд м куб. газу в 2020 році».

Довідка. Оливинівська структура знаходиться на території Шевченківського району Харківської області. У тектонічному плані вона розташована у перехідній частині між Північним бортом та Північною прибортовою частиною ДДЗ і представляє собою монокліналь, ускладнену серією скидів різної амплітуди, за якими відбувається поступове «сходинко подібне» занурення поверхні кристалічного фундаменту у південно-західному напрямку на глибину до 3 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-