У Києві стартував ІІ Національний форум із підтримки експорту «Відкриваємо країни. Об'єднуємо бізнес»

У Києві стартував ІІ Національний форум із підтримки експорту «Відкриваємо країни. Об'єднуємо бізнес»

Укрінформ
У Києві стартував ІІ Національний форум із підтримки експорту «Відкриваємо країни. Об'єднуємо бізнес», що відбуватиметься 27-28 квітня в Торгово-промисловій палаті України за підтримки Кабміну. 

Головна ідея форуму - надати ще один поштовх глибокому реформуванню економіки та всіх сфер щодо експорту, повідомили Укрінформу організатори.

На форум прибули понад 700 експортерів з України та бізнес-делегації з Китаю, Гани, Нігерії, ПАР, Гвінеї, Грузії, Марокко, Індії, Молдови, Португалії, Словаччини, Іспанії, Румунії, Австрії, Чехії, Польщі тощо.

Президент ТПП України Геннадій Чижиков зазначив, що початок роботи Форуму є новою діалоговою площадкою бізнесу та влади, який побудований на засадах рівності, компетентності та актуальності порушених проблем і запропонованих варіантів рішень.

«У свою чергу відзначу, що Національний форум з підтримки експорту дав новий поштовх проведенню роботи щодо створення системи підтримки українського експорту. Ця система має дві складові: інституціональна підтримка, що, зокрема, передбачає створення державних та недержавних інституцій підтримки експорту та проведення дієвих економічних реформ - у економічній, митній, податковій, валютній, інформаційній сферах», - сказав Чижиков.

За словами нардепа, голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка, змінилися обсяги експорту порівняно з минулим роком. «Якщо експорт України у 2014 становив 54 млрд дол., то в 2015-му він вже став 38 млрд дол. Це говорить про відсутність дієвої політики підтримки українського експортера урядом. Порівняємо - експорт Туреччини становить 167 млрд дол. і він постійно зростає», - підкреслив Галасюк.

У рамках Форуму відбулося нагородження переможців конкурсу «Кращий експортер року», організатором якого стали Київська торгово-промислова палата та Київська міська державна адміністрація.

Керівники КМДА та Президент Київської ТПП вручили 14-м підприємствам малого, середнього та великого бізнесу дипломи та знак «Кращий експортер року» , яким можна маркувати власну продукцію, а також використовувати у своїх рекламних та презентаційних матеріалах.

Фото: Київська ТПП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-