Світові ціни на нафту повільно знижуються

Світові ціни на нафту повільно знижуються

Укрінформ
У ході електронних торгів на біржах у Лондоні і Нью-Йорку світові ціни на основні марки нафти знизилися після двох сесій сильного зростання.

Про це свідчать оперативні дані торгів, повідомляє «Дзеркало тижня».

«Червневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали на 2,3%, до $43,18 за барель. А на Лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в червні впали на 2,8%, до $44,53 за барель», - йдеться в повідомленні.

Факторами зниження цін можна розглядати суперечливі фундаментальні фактори: з одного боку, обсягу запасів нафти в США продовжує зростати, з іншого - обсяг видобутку нафти в США минулого тижня знизився.

Також вийшли дані про зростання імпорту нафти Китаєм у березні (на 21,6% до рівня минулого року до 7,7 млн. барелів на день, почасти через збільшення державних запасів). Зростання обсягу імпорту нафти Китаєм допомогло зменшити побоювання уповільнення споживання нафти цією країною.

Нагадаємо: раніше нафта дорожчала через зниження курсу долара. Американська валюта подешевшала на слабких статданих з ринку нерухомості - число новобудов у США в березні впало на 8,8% з лютого, до мінімальних з жовтня 1,09 млн в перерахунку на річні темпи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-