Центренерго завезла з Росії партію вугілля під виглядом африканського - ЗМІ

Центренерго завезла з Росії партію вугілля під виглядом африканського - ЗМІ

Укрінформ
Наприкінці лютого державна компанія "Центренерго" придбала для Зміївської ТЕС партію антрациту, нібито південно-африканського походження, у компанії РЗ "Логістика", дочірньої структури Російської залізниці. 

Про це пише портал ЛІГА.net, який має у своєму розпорядженні відповідні митні дані. 

«Партія вугілля була розмитнена 26 лютого цього року. У декларації російської митниці зазначено, що вугілля видобуте в ПАР. Формально продавцем вугілля виступило АТ РЗ "Логістика", реальним продавцем (виробником) вказана гонконгська компанія Cortex Sales Limited. Про точні обсяги поставленого вугілля дізнатися не вдалося», - йдеться в повідомленні.

Згідно з розслідуванням ЛІГА.net, юридична адреса Cortex Sales повністю збігається з адресою ще однієї гонконгської фірми Braunton Limited  - учасниці сірих схем поставок палива через порти за допомогою ТОВ "Келмер" і ТОВ "Пеко трейд".

За даними Міненерго, в 2015 році з непідконтрольних територій Донбасу в Україну було поставлено близько 8,5 млн тонн вугілля.

Приватизація Центренерго, запланована спочатку на осінь 2014 року, відкладається другий рік поспіль.  

Нагадаємо, раніше компанія Cortex Sales Limited фігурувала в розслідуванні Української правди як один із постачальників для Центренерго вугілля з "ДНР/ЛНР" під виглядом африканського. Другий постачальник - Arida Global (Гонконг), яку, за даними видання, контролює проросійський політик Віктор Медведчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-