Ахметов має 60% акцій найбільшої приватної газовидобувної компанії

Ахметов має 60% акцій найбільшої приватної газовидобувної компанії

Укрінформ
ДТЕК належить 60% акцій приватної газодобувної компанії "Нафтогазвидобування", а єдиним бенефіціаром групи ДТЕК є Рінат Ахметов.

Про це в інтерв'ю DT.UA заявив генеральний директор холдингу ДТЕК Максим Тімченко. Відповідаючи на запитання про те, що Порошенко нібито був не проти повернути свою колишню частку в "Нафтогазвидобуванні", Тімченко підкреслив, що Рінат Ахметов є єдиним бенефіціаром групи ДТЕК, і в момент входження у акціонери цієї компанії він заплатив "навіть більше, ніж ринкову ціну".

"Сьогодні при падінні цін газу на 60–70% ця угода не така вже приваблива. Після придбання ця компанія ввійшла в наш холдинг. Ми бачимо її великий потенціал. Фактично управлінські функції здійснює ДТЕК. Це все, що я знаю про цю історію. Природно, я читав різні гіпотези та історії про те, хто був акціонером, хто став акціонером. Але це запитання не до мене, а до тих, хто це пише. Точно знаю, що контрольний пакет акцій у нас", - зазначив Тімченко. Він повідомив, що ДТЕК належить 60% акцій "Нафтогазвидобування", і згідно стандартів корпоративного управління, вся взаємодія відбувається на рівні наглядової ради, в якій є представники всіх сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-