Фонд гарантування почав виплати вкладникам

Фонд гарантування почав виплати вкладникам "непрозорого" банка-банкрута

Укрінформ
З 12 квітня 2016 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочинає виплати коштів вкладникам АТ КБ "ТК Кредит".

Про це повідомляє прес-служба Фонду.

"У зв'язку з прийняттям виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб рішення від 8 квітня 2016 р. № 493, "Про початок процедури ліквідації АТ КБ "ТК Кредит" та делегування повноважень ліквідатора банку", Фонд з 12 квітня 2016 р. розпочинає виплати коштів вкладникам даного банку", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що для отримання коштів вкладники банку "ТК Кредит" з 12 квітня до 26 травня 2016 р. включно можуть звертатись до установ банку-агенту Фонду: ПАТ "Універсал Банк".

Відшкодування вкладникам АТ КБ "ТК Кредит", які з будь-яких причин не звернуться до банку-агенту Фонду в період з 12 квітня 2016 р. до 26 травня 2016 р. здійснюватимуться за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду до дня внесення запису про ліквідацію банку як юридичної особи до Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Для отримання гарантованої суми відшкодування вкладникам необхідно звернутись до установ банків-агентів та пред'явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер). Виплати відшкодування також здійснюватимуться іншим особам на підставі нотаріально посвідченої довіреності.

Для отримання коштів на підставі свідоцтва про право на спадщину спадкоємцям спочатку необхідно надати до Фонду копії: паспорту та документа органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) та нотаріально засвідчену копію свідоцтва про право на спадщину.

Виплати відшкодувань вкладникам здійснюватимуться в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, правління Національного банку ухвалило рішення про віднесення банку ПАТ КБ "ТК Кредит" до категорії неплатоспроможних 9 лютого 2016 року. Це перший банк в Україні, який був виведений з ринку через непрозорість структури власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-