Фонд гарантування: Якщо не

Фонд гарантування: Якщо не "заваляться" великі банки, грошей вистачить

Укрінформ
Коштів, що надійшли на рахунки Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від неплатоспроможних банків, на сьогодні цілком достатньо для виплат вкладникам, за умови, що в Україні не збанкрутують кілька великих фінустанов.

Про це в інтерв'ю виданню Нubs заявив директор-розпорядник фонду Костянтин Ворушилін. 

"У цьому році вже отримали від неплатоспроможних банків в рахунок погашення вимог фонду, як кредитора третьої черги, 2,5 млрд грн. (А в минулому році - 4,5 млрд грн). Я впевнений, що якщо до нас не прийдуть один-два великих банки, то обійдемося тими грошима, які маємо", - розповів Ворушилін.

За його словами на сьогодні у Фонду є велика частина зазначеної суми, і частина знаходиться в активах, які сподіваються у фонді гарантування реалізувати. 

"У минулому році нам було досить важко утримувати ситуацію під контролем, і якби не підтримка Мінфіну, то не впоралися б. Цього року все під контролем, завдяки, в тому числі і тим запозичень, які надав Мінфін".

Директор-розпорядник фонду розповів, що у минулому році від Мінфіну фонд отримав 41,5 млрд грн. "На сьогодні, з урахуванням запозичень в 2014, 2015 років, ми заборгували міністерству 51,6 млрд грн", - додав Ворушилін.

Він також зазначив, що з істотно важливих виплат вкладникам ліквідованих банків залишились виплати Укрінбанку та Хрещатику.

"Станом на 1 квітня 2016 року з істотних активних виплат у фонду залишилися виплати вкладникам «Укрінбанку» (близько 500 млн грн), інші виплати проходять за індивідуальними зверненнями. Гарантована сума виплат по банку «Хрещатик», який переданий в квітні поточного року, становить близько 2,9 млрд грн", - наголосив директор-розпорядник фонду.

Як повідомлялося, на рахунках Фонду є близько 5 млрд грн. Про це раніше заявив заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-