Резерви Нацбанку

Резерви Нацбанку "схудли" на $578 мільйонів

Укрінформ
У січні-березні 2016 року обсяг міжнародних резервів України зменшився на 4,4%, або на 578 млн доларів.

Про це повідомляє Національний банк України.

"За попередніми даними, міжнародні резерви України на 1 квітня 2016 року становили 12,722 млрд дол. США в еквіваленті. За перший квартал року обсяг резервів зменшився на 4,4%, або на 578 млн дол. США. Порівняно з березнем 2015 року резерви зросли на 27,6%", - йдеться у повідомленні.

У НБУ зазначають, що скорочення резервів у березні відбулося насамперед через платежі уряду з погашення та обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті.

"На ці цілі за місяць було витрачено 853,2 млн дол США. Зокрема, 473,3 млн дол. США - обслуговування за ОЗДП".

Також Нацбанк повернув кошти за операцією swap у сумі 436 млн дол. США (сальдо) та сплатив 11,4 млн дол. США на користь МВФ.

"Чистий продаж валюти Національним банком для згладжування коливань на міжбанківському валютному ринку становив 2,1 млн дол. США у березні і не мав значного впливу на обсяг міжнародних резервів. У тому числі продаж валюти під час валютних аукціонів становив 131,2 млн. дол США, купівля валюти - 129,1 млн дол. США", - відзначають у НБУ.

У Нацбанку наголошують, що протягом місяця до резервів надійшло близько 334 млн дол. США в еквіваленті. Ці кошти уряд отримав від Японського агентства міжнародного співробітництва.

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань і поточних операцій уряду та Національного банку України, інформують у регуляторі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-