За березень зібрали майже 29 мільярдів ПДВ - Насіров

За березень зібрали майже 29 мільярдів ПДВ - Насіров

Укрінформ
Очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров заявив, що за березень його відомство зібрало майже 29 млрд грн податку на додану вартість.

Про це він сказав на прес-конференції у Києві за підсумками роботи фіскальної служби за перший квартал 2016 року, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Податок на додану вартість - окрема велика цифра. За березень ми зібрали майже 29 млрд грн податку на додану вартість. З них 12,5 млрд грн - це внутрішній ПДВ, і 16,5 млрд грн - це ПДВ по ввезених товарах", - повідомив керівник відомства.

Як зазначив Насіров, податку на прибуток у березні 2016 року надійшло 12,3 млрд грн, перевиконання становило 1,1 млрд грн. Планові показники були на рівні 11 млрд грн. За результатами 2015 року у березні задекларовано до сплати 22,8 млрд грн. 

"Єдиний соціальний внесок - фактичні надходження за квартал - 30 млрд грн. Це була одна з найбільших змін. Ставки змінилися майже вдвічі, а фактичні надходження лише на 25% менші", - зазначив Насіров.

За словами голови ДФС, до місцевих бюджетів у першому кварталі 2016 року надійшло 30,2 млрд грн, що на 9,2 млрд грн або на 43,6% більше відповідного періоду минулого року.

Зафіксовано також зростання платежів по акцизних податках, якого надійшло 12 млрд грн. Перевиконання склало 1,4 млрд грн, або 13,7%, повідомив Насіров.

Крім цього, голова ДФС заявив, що фіскальна служба "поборола системні конвертаційні центри", і нагадав, що з початку року припинено діяльність 27 таких центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-