Скандальні поставки до РФ: у «Зорі»-«Машпроекті» звільнили десятьох

Скандальні поставки до РФ: у «Зорі»-«Машпроекті» звільнили десятьох

Укрінформ
Працівники миколаївського ДП НВКГ «Зоря» - «Машпроект», які виявились задіяними в скандалі з продажем Росії комплектуючих до газотурбінних двигунів військового призначення, звільнені з підприємства.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі «Зоря» - «Машпроект».

«Всі працівники підприємства, що мають стосунок до інциденту з продажем комплектуючих Російській Федерації - більше 10 чоловік, звільнені з заводу. Це співробітники, котрі обіймали посади різного рівня - від старших майстрів до керівників підрозділів, в тому числі два начальники цеху. Їх імена не будуть названі до закінчення слідства у даній справі», - розповіли у прес-службі.

Там також зазначили, що спроби незаконного продажу комплектуючих й раніше неодноразово припинялися працівниками відповідних підрозділів підприємства. Однак раніше продукція не належала до категорії військової. Отож проблему вирішували силами працівників служби безпеки заводу, а матеріали передавалися в прокуратуру.

Інцидент зі спробою реалізації продукції військового призначення стався вперше. Тож заходи з виявлення та затримання осіб, причетних до скоєння злочину, відбувалися за участю Служби безпеки України та військової прокуратури.

Наразі на підприємстві розпочато позапланові перевірки наявності матеріалів і комплектуючих. У цехах, де були виявлені розкрадання, проводиться повна інвентаризація.

Нагадаємо, СБУ спільно з військовою прокуратурою та адміністрацією держпідприємства "Зоря" – "Машпроект" попередили спробу продажу до Росії комплектуючих до газотурбінних двигунів військового призначення. Затримано двох працівників підприємства під час продажу через посередників комплекту деталей для двигунів, які використовуються на кораблях військово-морських сил РФ. Вартість комплектуючих 29 тисяч доларів.

Росія не має можливостей для самостійного серійного виробництва газотурбінної техніки і запчастин до неї. Поставки до 2014 року забезпечувалися виключно миколаївським підприємством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-