США дадуть Україні ще $335 мільйонів на реформування безпеки

США дадуть Україні ще $335 мільйонів на реформування безпеки

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч у форматі робочого ланчу з Віце-президентом Сполучених Штатів Америки Джозефом Байденом. Сторони обговорили можливість введення міжнародної безпекової місії на Донбас

Про це повідомляє прес-служба Глави держави. 

"Д.Байден повідомив про рішення США виділити додатково 335 млн доларів США на реформування безпекового сектору України, зокрема Збройних Сил України, Національної гвардії і Державної прикордонної служби", - йдеться у повідомленні.

Також сторони наголосили на необхідності звільнення Надії Савченко та негайного допуску лікарів до неї.

Співрозмовники погодилися з необхідністю продовження санкцій проти Росії до повного виконання Москвою Мінських домовленостей, а також обговорили шляхи більшого долучення США до Мінського процесу. Байден запевнив у незмінності позиції Сполучених Штатів щодо невизнання окупації Криму.

Окрему увагу було приділено внутрішньополітичній ситуації в Україні. Віце-президент США привітав зусилля Президента щодо подолання урядової кризи. За словами Байдена формування нового уряду, зорієнтованого на реформи і співпрацю з МВФ, відкриває можливості для виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 млрд доларів США, а також допомоги інших міжнародних фінансових інституцій.

Порошенко наголосив на пріоритетності для української влади боротьби з корупцією та створенні ефективної антикорупційної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-