В Іллічівському порту відкрили першу чергу зернового терміналу швейцарської компанії

В Іллічівському порту відкрили першу чергу зернового терміналу швейцарської компанії

Укрінформ
До складу терміналу входить склад на 30 тисяч тонн, з пропускною можливістю 120 авто на добу, або 700 тисяч тонн на рік

Про це міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко написав на своїй сторінці у Facebook.

«В Іллічівському порту відкрито першу чергу зернового терміналу ТОВ «СП Рисоіл Термінал», - написав Павленко.

Як розповів міністр, до складу зернового терміналу входить склад на 30 тис. тонн одноразового зберігання зерна, оснащений автомобільним вивантаженням, що дає можливість вивантажувати близько 120 авто на добу. Очікується, що пропускна здатність складу складе 700 тис. тонн зерна на рік.

Силосний корпус складається з 13 силосів загальною ємністю 85 тис. тонн одноразового зберігання зерна.

«Планується в подальшому будівництво ще 9 силосів загальною місткістю 125 тис. тонн, зі станцією вивантаження залізничних вагонів до 220 вагонів на добу. Зараз ведеться будівництво автомобільного вивантаження, оснащеного чотирма точками одночасної вивантаження авто. Це дасть можливість вивантажувати одночасно 400 авто за добу. Також планується побудувати сушку і очищення зерна загальною продуктивностю 100 тонн на годину та пірс в акваторії порту довжиною 300 метрів з можливістю приймати судна типу Панамакси (50 тис. тонн і більше)», - додав очільник Мінагрополітики.

Компанія Risoil S.A. заснована в 2000 році в Женеві, Швейцарія. Основними напрямами діяльності компанії є: забезпечення логістики олії, насипних і генеральних вантажів в портах Чорного моря; продаж і виробництво рослинних масел; торгівля зерновими та олійними культурами в контейнерах; зберігання і переробка агропромислових продуктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-