Раду НБУ можуть оновити

Раду НБУ можуть оновити

Укрінформ
Парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендує звільнити членів Ради НБУ для призначення нових.

Відповідні законопроекти №4323, №4324 вручено з поданням парламентського комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності про розгляд, повідомляє офіційний портал Верховної Ради України.

"Комітет своїм рішенням рекомендує прийняти за основу та в цілому проект Постанови Верховної Ради України про призначення членів Ради Національного банку України. Перед прийняттям вищезазначеної постанови пропонується прийняти рішення про звільнення членів Ради Національного банку України, призначених у 2008 та 2014 роках", - йдеться у поданні.

У першому проекті пропонується звільнити шістьох членів ради НБУ "на підставі дострокового припинення їх повноважень" (Олександр Біланенко, Станіслав Буковинський, Ольга Кандибка, Трохим Ковальчук, Віталій Ломакович та Ігор Лютий). Крім того, Юрій Полунєєв повинен бути звільнений з посади у зв'язку із закінченням терміну його повноважень.

Другим проектом пропонується призначити членами Ради Нацбанку України: Станіслава Аржевітіна - строком на 7 років, Олену Щербакову - строком на 6 років, Тимофія Милованова - строком на 5 років та Віру Ричаківську - строком на 4 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-