Шалені знижки: акції

Шалені знижки: акції "Чорноморського суднобудівного" продали за 12% ціни

Укрінформ
Акції миколаївського ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" продані на голландському аукціоні за ціною, яка у 8 разів менша за початкову вартість пакета.

Про це повідомили у прес-службі Фонду держмайна України.

"29 березня на Українській фондовій біржі успішно завершився голландський аукціон з продажу акцій ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод". До продажу пропонувалося 9,64% акцій товариства. Переможцем аукціону стало ТОВ "Смарт-мерітайм груп", яке у ході торгів запропонувало ціну 1,49 млн грн. Початкова ціна пакета складала 12,45 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Через відсутність попиту і неодноразові спроби продати акції ЧСЗ пакет акцій заводу було включено до переліку об’єктів приватизації, які можуть бути продані на класичних аукціонах зі знижками в 60% та 50% або на голландських аукціонах (за методом зниження ціни).

Перелік пакетів акцій із 34 об’єктів було сформовано Фондом за результатами аналізу стану їхнього продажу. Усі вони виставлялися на продаж більше 10 разів і не знайшли своїх покупців. Виконуючи правила приватизаційної процедури, на початку березня ФДМУ встановив знижки на пакети в 50% і 30%, а за тиждень після чергових безрезультатних торгів – додаткові знижки в 60% (22 об’єкти) та 50% (9 об’єктів).

Варто зазначити, що "Смарт мерітайм груп" входить в группу "Смарт-Холдинг", яка підконтрольна Вадиму Новинському. Відтепер він володіє 100 відсотками акцій ЧСЗ. Крім того, з ним пов'язують і контрольний пакет ще одного миколаївського суднобудівного заводу - "Океан". Нині обидва підприємства перебувають у кризі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-