Податківці викрили конвертаційний центр, який давно шукали

Податківці викрили конвертаційний центр, який давно шукали

Укрінформ
Конвертаційний центр, який надав своїм клієнтам «послуг» на 65 мільйонів гривень, викрили львівські податківці.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в управлінні комунікацій ГУ ДФС у Львівській області.

«Оперативними співробітниками встановлено, що в Львівській області діє стійка група, яка надає послуги з конвертації коштів та мінімізації сплати податків. Аналізом її діяльності протягом двох останніх років виявлено, що обсяг проконвертованих коштів перевищив 65 млн грн. Послугами конвертаційного центру користувались 30 підприємств реального сектору»,- йдеться у повідомленні.

Як зазначено, в результаті проведених обшуків вилучено комп’ютерну техніку, з якої подавалась податкова звітність фіктивних суб'єктів господарської діяльності, чорнові записи, печатки та документи фінансово-господарської діяльності фіктивних фірм, банківські картки фізичних осіб, через які відбувалось зняття готівкових коштів, СD-диски (електронні ключі). Заблоковано 212 тис. грн на банківських рахунках транзитно-конвертаційних СГД, щодо яких ініційовано процедуру анулювання свідоцтва платників ПДВ, що унеможливить подальше формування податкового кредиту і упередить втрати бюджету на суму понад 17 млн грн.

За цим фактом зареєстроване кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією: ч.2 ст.205 Кримінального кодексу («фіктивне підприємництво») та ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України («ухилення від сплати податків в особливо-великих розмірах»).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-