Нафта падає в ціні через скорочення позицій перед Великоднем

Нафта падає в ціні через скорочення позицій перед Великоднем

Укрінформ
Ціни на нафту в четвер продовжують знижуватися як реакція на вчорашні дані про зростання запасів у США шостий тиждень поспіль до нового рекордного значення. Ф'ючерси на нафту WTI пішли нижче важливого психологічного рівня в $39 за барель, на Brent ціна була близька до позначки в $39,50 за барель.

Як повідомило в середу Управління енергетичної інформації (EIA) Міненерго США, запаси нафти в країні зросли за тиждень на 9,36 мільйона барелів до 532,54 мільйона барелів при прогнозі зростання на 3,1 мільйона барелів, передає Forexpf.Ru.

"Таке значне зростання запасів пояснюється збільшенням імпорту нафти, - зазначає аналітик PVM Oil Associates Тамас Варга. - Різниця в цінах на нафту достатня для того, щоб забезпечити приплив нафти на узбережжі Мексиканської затоки".

Дані про запаси в США вбили спроби биків далі розігрувати ідею зустрічі провідних нафтових держав 17 квітня, щоб домовитися про заморожування нафтовидобутку. Одним із приводів для зниження цін стало згортання спекулятивних операцій напередодні тривалих великодніх свят. Отже, не виключено, що спекулянти, які повернуться з Пасхи, знову почнуть відігравати ідею ОПЕК №2. "Те, що станеться в Досі, може стати основним фактором впливу на ціни у період, що залишився до кінця  поточного року", - зауважив Олів'є Джейкоб зі швейцарської Petromatrix.

До того ж, ширяться новини про згортання по всьому світові різних проектів нафтовидобутку в силу їх дорожнечі за поточних цін, що стали вже постійними новинами про банкрутство і передбанкрутний стан канадських і американських дрібних і середніх сланцевих виробників. Гравці можуть звернути увагу і на інші новини, які підтверджують, що балансування попиту і пропозиції вже відбувається. Так, за даними Міненерго, видобуток нафти в США знизився до мінімальних з листопада 2014 року 9,04 млн б/д.

Енергетична криза у Венесуелі може призвести до зниження поставок нафти за кордон з цієї країни, а бразильська Petrobras вирішила припинити розробку 11 родовищ, щоб скоротити витрати. Ще одним фактором підтримки для цін може стати динаміка споживання нафтопродуктів, зауважують у Energy Aspects. Посилення попиту на ринку нафтопродуктів часто підтримує ціни на нафту, оскільки воно може означати скорочення запасів нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-