Лагун програв суд Ощадбанку

Лагун програв суд Ощадбанку

Укрінформ
Печерський районний суд Києва задовольнив позов Ощадбанку до Миколи Лагуна щодо стягнення з нього як з фінансового поручителя "Дельта Банку" заборгованості в сумі 3 млрд грн.

Про це пише "Дело" з посиланням на повідомлення Ощадбанку.

"Державний Ощадбанк зібрався стягнути кошти з бенефіціара "Дельта Банку" Миколи Лагуна. Печерський районний суд Києва 12 березня задовольнив позов Ощадбанку до Миколи Лагуна про стягнення з нього як з фінансового поручителя "Дельта Банку" заборгованості в сумі 3 млрд грн", - йдеться у публікації.

Відзначається, що Ощадбанк проводить комплекс заходів по стягненню заборгованості ПАТ "Дельта Банк".

"Зроблено важливий крок у цьому напрямку. Як вже повідомлялося раніше, ПАТ "Ощадбанк" ініціював судовий процес щодо стягнення всієї суми заборгованості "Дельта Банку" з його фінансового поручителя Миколи Лагуна, який до того ж є фактичним кінцевим бенефіціарним власником банку-банкрута. Одразу ж після набрання рішенням суду законної сили Ощадбанк звернувся до Державної виконавчої служби з метою його примусового виконання та погашення заборгованості", - повідомив Ощадбанк.

Державна фінустанова звернулося в суд з вимогою стягнути з Лагуна 948 млн грн, $111 млн і 12,4 млн євро. На забезпечення позову Ощадбанку суд ще 2 лютого наклав арешт на майно Миколи Лагуна: моторний човен, автомобілі Porshe, Bentley, Mercedes-Benz, трейлер Shore Lander.

Власник "Дельта Банку" подавав на Ощадбанк зустрічний позов про визнання договору поруки недійсним, але безуспішно.

Нагадаємо, 2 березня 2015 року НБУ визнав "Дельта Банк" неплатоспроможним, після чого в цій фінустанові розпочала роботу тимчасова адміністрація.

2 жовтня 2015 року НБУ прийняв постанову про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію "Дельта Банку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-