Нафта WTI уперше з грудня переросла $39

Нафта WTI уперше з грудня переросла $39

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в п'ятницю завдяки прогнозам Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) і завершують четвертий тиждень в плюсі, фіксуючи найтриваліше ралі з травня минулого року.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI уперше з 7 грудня піднялися вище $39 за барель. Квітневий контракт додав $1,17 (3,09%) і коштував $39,01 за барель. Ціна травневого ф'ючерсу на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,82 (2,05%) - до $40,87 за барель. З початку тижня Brent подорожчала на 5,5%, WTI - на 8,1%.

МЕА в п'ятницю опублікувало прогноз, згідно з яким видобуток нафти за межами ОПЕК цього року впаде на 750 тис. барелів на добу (б/с), що на 100 тис. б/с більше, ніж очікувалося раніше.

На думку агентства, є вірогідність, що дно нафтових цін вже пройдене, і є сигнали відновлення балансу на ринку. При цьому МЕА вважає, що заморожування видобутку нафти основними виробниками на рівні січня не дасть швидкого ефекту для стабілізації ринку, в усякому разі, в першому півріччі 2016 року.

Крім того, ринок продовжує відігравати дані Міненерго США, опубліковані ще в середу. Попит на бензин в останні чотири тижні був рекордним з вересня минулого року, тоді як видобуток нафти тримається на мінімальному рівні з листопада 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-