У Яресько назвали суму першої виплати за євробондами

У Яресько назвали суму першої виплати за євробондами

Укрінформ
Міністерство фінансів виплатило $473,313 млн купонного доходу за облігаціями зовнішньої державної позики, що були випущені в листопаді 2015 року.

Про це у четвер повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"1 березня 2016 року Міністерство фінансів здійснило першу виплату купонного доходу за новими ОЗДП, що були випущені державою в листопаді 2015 року в рамках проведеної боргової операції з державним та гарантованим державою боргом, а також внаслідок трьох додаткових випусків в рамках реструктуризації зовнішніх запозичень міста Києва, Укравтодору та ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля", - зазначили у відомстві.

Повідомляється, що "загальна сума купонного платежу 1 березня становила $473,313 млн".

"Таким чином, власники реструктуризованих 13 серій державних та гарантованих державою ОЗДП, єврооблігацій м. Києва, кредитори реструктуризованих кредитів Укравтодору та ДП "Конструкторське бюро "Південне" ім. М. К. Янгеля", які взяли участь у борговій операції вже отримали купонний дохід за новими ОЗДП", - заявили у Мінфіні.

Зазначену реструктуризацію було проведено з метою зменшення боргового навантаження на економіку України. За результатами реструктуризації, загальну суму виплат за реструктуризованими зовнішніми запозиченнями було зменшено на $3 млрд. Сплату боргу ще на $12 млрд було відкладено на період після 2018 року. Таким чином, лише у 2016 році реструктуризація боргу дозволила заощадити для бюджету майже 64 млрд грн (разом по обслуговуванню та погашенню боргу).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-