Держава може втратити контроль над «Електроважмашем» - експерт

Держава може втратити контроль над «Електроважмашем» - експерт

Укрінформ
«Електроважмаш» в терміновому порядку потребу в новому керівництві, оскільки держава може втратити контроль над стратегічно важливим підприємством.

Так політолог Сергій Поліванов прокоментував поновлення в судовому порядку Володимира Глушакова на посаді директора держпідприємства і заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про проведення конкурсного відбору на посаду керівника «Електроважмашу», повідомляє УНІАН.

На думку експерта, поновлення Глушакова може призвести до повернення корупційних схем минулої влади

За його словами, саме «неможливість вплинути на зміну керівника «Електроважмашу» стала однією з безлічі причин рішення піти у відставку Міністра економіки Айвараса Абромавичуса. Так, це ще раз доводить, недосконалість правосуддя в Україні, можливість вплинути на рішення суддів, відсутність політичної волі влади. А також це підкреслює те, що політична криза, боротьба за владу нагорі, негативно позначається на промисловості. Політичні баталії стають ширмою, за якою минула влада цілком безкарно може продовжувати «віджимати» найбільші і ласі підприємства в Україні. Ніхто ж цього не помітить»».

Поліванов зазначив, що наразі існує небезпека відродження залишків старої системи влади, втрати державою контролю над стратегічно важливим підприємством.

«Нещодавно Абромавичус повідомив, що суд наклав арешт на рахунки фірми-прокладки «Електроважмашу», з допомогою якої проводилися закупівлі в наближених до екс-генпрокурора Пшонки. Це дуже добре, але враховуючи, які виносять вироки українських судів, без громадського контролю «Електроважмаш» та інші стратегічні підприємства будуть і далі лишатися джерелом збагачення нечистих на руку менеджерів. Адже екс-керівник не має наміру здаватися, про що свідчать його заяви в недавньому інтерв'ю, що державність підприємства закінчується тільки на його назві», - підкреслив Поліванов.

Нагадаємо, 23 лютого, відвідуючи «Електроважмаш», прем'єр-міністр Яценюк заявив, що підприємство опинилося в ситуації, коли судовим рішенням щодо іншого судового рішення відбулося "звільнення одного керівника і призначення іншого". "Це неприпустимо", - підкреслив прем'єр.

За його словами, урядом прийнято рішення про впровадження не тільки нової індустріальної політики в цілому, але і нової політики управління об'єктами державної власності. "Неприпустимо, коли державні компанії є годувальницями політичних партій, знаходяться під впливом тих чи інших політичних діячів. Саме тому Уряд ухвалив рішення про початок конкурсу на призначення керівників п'яти найбільших державних компаній".

22 лютого, нагадав він, оголошено конкурсний відбір на посади керівників чотирьох підприємств - "Електроважмаш", ВАТ "Центренерго", УДППЗ "Укрпошта", ДП "Укренерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-