Фонд держмайна отримав акції Центренерго для приватизації

Фонд держмайна отримав акції Центренерго для приватизації

Укрінформ
Фонд державного майна України отримав підтверджуючі документи про передачу від Міненерговугілля України 78,29% акцій ПАТ «Центренерго». 

Про це повідомляє прес-служба Фонду державного майна України. 

«Фонд державного майна України отримав підтверджуючі документи про передачу від Міненерговугілля України 78,29% акцій ПАТ «Центренерго». Після прийняття урядом відповідного рішення 78,29% акцій ПАТ «Центренерго» підлягатимуть продажу на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону без дроблення пакету», - йдеться у повідомленні.

Цей об'єкт включено до Постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2016 року № 271 «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році», дія якої продовжена КМУ і на 2016 рік.

Наступним кроком до приватизації має бути погодження урядом плану приватизації ПАТ «Центренерго». 

Оскільки 16 лютого 2016 року Верховна Рада України підтримала закон (законопроект 2319а-д) про внесення змін до приватизаційного законодавства, яким було скасовано обов'язковий продаж на фондових біржах 5-10% акцій об'єктів груп В та Г до проведення конкурсу, після прийняття Урядом відповідного рішення 78,29% акцій ПАТ «Центренерго» підлягатимуть продажу на конкурсі з відкритістю пропонування ціни за принципом аукціону без дроблення пакету.

Нагадаємо, 18 лютого 2016 року Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству економіки протягом 30 днів провести конкурс для призначення директора "Центренерго".

Раніше міністр економіки Айварас Абромавичус оцінив активи енергогенеруючої компанії "Центренерго" в 200 млн доларів і запропонував продати її негайно. За словами міністра, вартість компанії за останні п'ять років упала вп'ятеро.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості належить 78,3% акцій компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-