У Мінінфраструктури підрахували втрати від блокування російських фур

У Мінінфраструктури підрахували втрати від блокування російських фур

Укрінформ
Україна втратить від блокування російських фур 115 мільярдів гривень.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на главу департаменту автотранспорту Мінінфраструктури Роман Хміль.

"Груба оцінка втрат - 15 млрд грн транспортних доходів + мінімум 100 млрд грн від продажу наших товарів на експорт. Боюсь, що насправді значно більше, страшно рахувати", - написав Хміль у Фейсбуці.

За його словами, зупинка російського транзиту для нас, як країни транзитера, яка має суттєву частку доходів бюджету від міжнародної торгівлі та транзитних потоків - це інфраструктурна катастрофа.

"Це призведе до зупинки нашого транзиту до країн Азії та двосторонніх перевезень до РФ. Потім зупиниться залізничний транзит. Далі міжнародні компанії поступово перестануть їздити нашою територією також, бо таким чином ми порушимо міжнародні угоди та їх інтереси. Потім нас виженуть з СОТ та позбавлять підтримки ЄС та США. Як тільки ми перестаємо вести себе цивілізовано, ми перетворюємось в очах наших партнерів на Сомалі, з усіма негативними наслідками", - зазначає Хміль.

Крім того, за його підрахунками, транзит автомобільний через РФ становить 4 млрд грн транспортних доходів плюс 50 млрд грн вартість українських товарів, які таким чином перевозяться до країн Азії.

"Двосторонні автоперевезення до РФ: 2 млрд грн плюс товарообіг. Транзит залізничний: 9 млрд грн + товарообіг", - підсумував він.

Як відомо, станом на 27 лютого на міжнародній трасі Київ-Чоп біля м. Стрий на Львівщині активісти ВО "Свобода" разом з місцевими мешканцями заблокували рух 30 російський вантажівок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-