Банки почали блокувати картки за

Банки почали блокувати картки за "дивні" доходи

Укрінформ
Комерційні банки почали блокувати банківські картки своїх клієнтів за "дивні" доходи, посилаючись на вимоги Національного банку. В регуляторі такий захід пояснюють боротьбою з тероризмом та незаконним відмиванням грошей і радять усім пройти ідентифікацію особи у банку.

Про це повідомляє газета "Сегодня".

"Нацбанк ускладнив життя клієнтам комерційних банків - люди можуть несподівано для себе виявити, що їх платіжну картку заблоковано, причому на законних підставах", - йдеться у повідомленні.

 У фінустановах зазначають, що з червня 2015 року Нацбанк вимагає від них щорічно перевіряти дані клієнтів згідно з постановою №417 "Про затвердження положення про здійснення банками фінансового моніторингу".

НБУ підкреслює, що активний моніторинг пов'язаний з тим, що останніми місяцями почали активно використовуватися схеми з переведення в готівку незаконних грошей через фізичних осіб. Тому, щоб припинити цю діяльність, регулятор висунув вимогу до банків провести ідентифікацію клієнтів, і першими під підозру потрапили фрілансери, а не ті, хто має постійне місце роботи.

Фото: man.tochka.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-