Яценюк розказав, як українські підприємства конкурують із Siemens

Яценюк розказав, як українські підприємства конкурують із Siemens

Укрінформ
Електроважмаш та Турбоатом мають представити проект поставок своєї продукції в Іран, Монголію, Казахстан, Бангладеш та Індію. Крім того, важливим є освоєння таких нових ринків, як Узбекистан, Казахстан, Туркменистан. 

Про це сказав Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк у Харкові у вівторок, 23 лютого, під час відвідання заводу «Електроважмаш», повідомляє Урядовий портал

«Електроважмаш разом із Турбоатомом мають представити проект комплектної поставки в такі країни, як Іран, Монголія, Казахстан, Бангладеш та Індія. Українська делегація відбуде до Ірану для переговорів з цього питання», - зазначив він.

Яценюк наголосив на необхідності диверсифікації ринків. 

Важливим є освоєння таких нових ринків, як Узбекистан, Казахстан, Туркменистан, «для того, щоб українські виробники виходили на ці ринки і перемагали світових гігантів». Прем'єр додав, що вже зараз Електроважмаш конкурує з такими компаніями, як Siemens та Alstom.

«Наша продукція є якісною, наша продукція відома у світі. Українська банківська система і державні банки готові підтримати такі індустріальні проекти виходу українських компаній на зовнішні ринки», - наголосив глава уряду.

Яценюк підкреслив, що такий вихід на зовнішні ринки «повинен відбуватися безпосередньо»: «Прямі контракти, прямі постачання, збільшення доходів державних компаній, додаткова зайнятість і доходи в цілому Української держави».

Глава уряду зазначив, що Електроважмаш на сьогодні постачає обладнання передусім державним компаніям: Укренерго, Центренерго і Укрзалізниці. Тому, за його словами, при затвердженні фінансових планів розвитку цих компаній окреме фінансування буде передбачено на інвестиційну складову, «щоб Електроважмаш мав замовлення».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-