Уряд у квітні вирішить, скільки газу дати українцям

Уряд у квітні вирішить, скільки газу дати українцям

Укрінформ
Уряд нині проводить калькуляцію обсягів споживання газу протягом опалювального сезону і за результатами розрахунків визначить, чи необхідно збільшувати соціальну норму, яка нині складає 1200 кубометрів.

Про це під час години запитань до уряду сказав прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми проводимо калькуляцію по обсягах споживання газу, тому що січень був дуже холодний, грудень був теплий, і зараз ситуація також сприятлива для зменшення обсягів споживання газу. Ми пройдемся повністю по всіх областях, по всіх категоріях споживачів, для того, щоб визначитися, чи ми вкладемося у соціальну норму 1200 кубометрів», - сказав Яценюк.

Яценюк зазначив, що за результатами опалювального сезону, коли буде прорахована уся інформація щодо споживання, Уряд поінформує, чи є можливість та доцільність збільшувати соціальну норму.

«Хочу також нагадати, що 5,5 млн споживачів отримують сьогодні субсидії. Антитарифна істерія, яка була, не відповідає дійсності, тому що інститут субсидій запрацював. Його треба буде вдосконалити, але ті люди, які потребують допомоги, її отримують», - додав Яценюк.

Він також нагадав про зміну в системі надання соціальної норми газу, яка відбулася наприкінці листопада.

«Початково, коли ми запроваджували соціальну норму для населення, то була пропозиція така - 200 кубометрів кожен місяць на опалювальний сезон. Потім було прийняте рішення про те, щоб дати не 200 кубометрів на місяць, а 1200 кубометрів на весь сезон, щоб люди самостійно визначалися, коли споживати більше чи менше», - відзначив прем’єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-