Україна має попрощатися з олігархічним капіталізмом - Washington Post

Україна має попрощатися з олігархічним капіталізмом - Washington Post

Укрінформ
Корупційна форма олігархічного капіталізму, яка пустила коріння в Україні з часів розпаду СРСР, нині загрожує виживанню країни.

Таку думку висловили автори редакційної статті у Washington Post.

"Олігархічний капіталізм був безладним першим етапом після краху комунізму, але щоб вижити, Україна має з ним попрощатися", - йдеться у статті.

Головним приводом для написання матеріалу стала відставка міністра економічного розвитку і торгівлі Айвара Абромавичуса, яку автори назвали "свіжим попередженням" українських лідерів про те, що країну треба лікувати від "хронічної корупції і олігархічного загнивання".

"Вони (лідери – ред.) мають дослухатися до цього, або ризикують усе втратити", - наголошується у публікації. При цьому зауважується, що на відставку Абромавичуса відреагували як посли країн, які є головними гравцями на міжнародній політичній арені, так і Міжнародний валютний фонд.

"Кращий спосіб допомогти Україні дати опір агресії Росії – це побудувати сильну і процвітаючу державу", – нагадується у статті один з основних підходів західної політичної думки, сформований упродовж двох років після анексії Криму та окупації Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-