Силовики ліквідували гаражне виробництво

Силовики ліквідували гаражне виробництво "іноземної" сільгоспхімії

Відео
Укрінформ
Хімік за фахом, організував на території Харківщини незаконне виробництво контрафактних засобів для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин під марками іноземних військових виробників

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Співробітники СБ України припинили діяльність незаконного цеху з виготовлення отруйних речовин, а також виробничої лінії для пакувальної тари. Під час обшуків правоохоронці вилучили обладнання для виробництва отрути, прес-форми з логотипами іноземних фірм, запаси сировини, десятки тисяч одиниць пакувальної тари, етикеток з назвами препаратів та голографічним зображенням, а також велику кількість вже готової до реалізації продукції», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисник, хімік за фахом, організував на території Харківської області незаконне виробництво контрафактних засобів для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин. Отруйні речовини виготовлялися і фасувалися під марками всесвітньовідомих іноземних виробників сільгоспхімії. Контрафактний товар зловмисник розповсюджував як в Україні, так і в сусідніх державах.

Раніше СБУ затримала у Харкові вантажівку, заповнену отруйними речовинами, які організатор каналу ввіз в Україну за підробленими документами.

Загалом у зловмисника вилучено понад 20 тонн готових контрафактних пестицидів та майже 19 тонн отруйної сировини.

Слідчими Управління СБ України в Харківській області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 201 (контрабанда отруйних речовин) Кримінального кодексу України. Невідкладні слідчі дії тривають.

Фото і відео: прес-служба СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-