Аудитори та бухгалтери повідомлятимуть про підозрілі операції

Аудитори та бухгалтери повідомлятимуть про підозрілі операції

Укрінформ
Закон зобов'язує аудиторів та бухгалтерів повідомляти Держфінмоніторинг про підозри щодо фінансових шахрайств.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України. (http://www.minfin.gov.ua/news/view/zakon-zoboviazuie-audytoriv-ta-bukhhalteriv-povidomliaty-derzhfinmonitorynh-pro-pidozry-shchodo-finansovykh-shakhraistv?category=novini-ta-media&subcategory=vsi-novini)

"Відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» від 14.10.2014 р. № 1702-VII аудитори, аудиторські фірми, суб'єкти господарювання, що надають послуги з бухгалтерського обліку, визначені суб’єктами первинного моніторингу. Законом вони зобов’язані виявляти, реєструвати і повідомляти Держфінмоніторинг про фінансові операції, що підлягають внутрішньому фінансовому моніторингу", - йдеться у повідомленні.

На виконання Закону Міністерство фінансів розробило Положення про здійснення фінансового моніторингу. Відтак, суб’єкти первинного фінансового моніторингу, які надають бухгалтерські або аудиторські послуги, зобов’язані повідомляти про свої підозри щодо фінансових операцій замовника послуг з контрагентами. Підозрілими можна вважати операції, що є ризиковими, не відповідають фінансовому стану та звітності, або ж до яких були залучені особи, пов’язані зі здійсненням терористичної діяльності, або до яких застосовано міжнародні санкції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-