Бізнесмени Молдови та України виходять на новий рівень співпраці

Бізнесмени Молдови та України виходять на новий рівень співпраці

Укрінформ
Молдавсько-український бізнес-форум, який відбувся в Кишиневі, став платформою для поглиблення торговельних обмінів між економічними агентами двох країн та укладання нових взаємовигідних угод.

Таку думку висловив на форумі Надзвичайний і Повноважний Посол України в Молдові Іван Гнатишин, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Форум має важливе значення для ділових людей Молдови та України. Сьогодні створена платформа, яка відкриває для економічних агентів наших країн можливості укладення нових взаємовигідних угод», - зазначив дипломат.

На думку посла Молдови в Україні Руслана Болбочану, «подібні форуми будуть організовані і надалі, оскільки завдяки особистим контактам між представниками ділових кіл легше знайти нові шляхи поглиблення торгового співробітництва між Молдовою і Україною».

Віце-голова Торгово-промислової палати України Сергій Свистиль, у свою чергу, підкреслив зацікавленість українських бізнесменів у розширенні торгових обмінів між двома країнами. За його словами, для цього необхідно розробити пакет законодавчих документів, що спрощують митні процедури і скорочують кількість документів для здійснення імпортно-експортних операцій.

У Кишиневі за підтримки Торгово-промислових палат Молдови та України, дипломатичних представництв двох країн пройшов бізнес-форум «Активізація торговельно-економічного співробітництва між двома країнами в контексті європейського виміру».

Раніше ТПП Молдови, України та Румунії домовилися підписати тристоронній Меморандум про співпрацю. Документ планується підписати у другій половині квітня в Чернівцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-