Вихід із Китаю капіталу Московської біржі обвалив акції

Вихід із Китаю капіталу Московської біржі обвалив акції

Укрінформ
Вартість акцій ПАТ "Московська біржа ММВБ-РТС" після відкриття сьогоднішніх торгів впала на понад 7%. На мінімумі вартість паперів знизилася до 92,39 руб., що на 7,23% нижче від рівня закриття вчорашніх торгів.

Про це повідомляє РБК.

"Падіння курсу акцій біржі сталося після того, як стало відомо, що китайський інвестфонд Chengdong Investment (Chengdong) продав належну йому частку в її капіталі", - пише видання.

За даними Московської біржі, китайський інвестфонд володіє п'ятим за розміром пакетом її акцій. Наразі Chengdong Investment належить 5,578% акцій ПАТ "Московська біржа ММВБ-РТС".

Як повідомляє РИА Новости, китайський фонд Chengdong Investment Corporation (CIC, дочірня структура Китайської інвестиційної корпорації) у прискореному режимі і з дисконтом продав великим інституційним інвесторам свій пакет у 5,2% акцій Московської біржі, реалізувавши папери на 10,6 мільярда рублів.

"У середу ввечері стало відомо, що CIC в режимі прискореного букбілдингу продає до 119,1 мільйона (5,2%) акцій Московської біржі. Пізніше стала відома ціна угоди - 89 рублів за акцію, при цьому ціна паперів на закритті торгів була на рівні 99,6 рубля за акцію. Таким чином, папери продавалися з 10-відсотковим дисконтом до ринку, що, як визнають експерти, цілком нормально для такого пакета", - йдеться у публікації.

За словами голови правління Московської біржі Олександра Афанасьєва, покупцями виступили декілька десятків великих інституціональних інвесторів з Північної Америки, Великої Британії, континентальної Європи, Росії та Азії.

Китайська інвестиційна корпорація увійшла до капітал Московської біржі в грудні 2012 року, а в лютому 2013 року збільшила свою частку до 5,3841%. Станом на 31 грудня 2015 року Chengdong Investment Corporation володіла 127,1 мільйона, або 5,578%, акцій Московської біржі.

Як уточнили на біржі, CIC повністю вийшов зі складу акціонерів торговельного майданчика, продавши 5,2%. Решту близько 0,4% CIC міг продати раніше. Біржу про це фонд не повідомляв.

Варто зазначити, що пакет Московської біржі – це вже другий великий актив, який продає Chengdong Investment Corporation. Восени 2015 року в рамках викупу акцій "Уралкалію" CIC вийшла з числа акціонерів цього найбільшого виробника калійних добрив у світі, продавши свій пакет у 12,5% акцій компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-