ДТЕК відповів Демчишину на «стимулювання шахтарів»

ДТЕК відповів Демчишину на «стимулювання шахтарів»

Укрінформ
ДТЕК олігарха Ріната Ахметова спростовує заяви глави Міненерго Володимира Демчишина про те, що компанія шахтарські акції протесту на Західній Україні.

Про це йдеться у повідомленні операційної компанії ДТЕК, переданому Укрінформу.

"Заява міністра енергетики В.Демчишина про те, що ДТЕК стимулює шахтарські акції протесту в Західній Україні, не відповідає дійсності ", - запевнили у компанії.

За даними ДТЕК, у 2015 році ТЕС ДТЕК купили вугілля у державних шахт обсягом понад 580 тисяч тонн, із них вугілля львівсько-волинських шахт становило понад 450 тисяч тонн. «У 2015 році ДТЕК перерахував держпідприємству «Вугілля України» понад 420 млн грн. Компанія оформила і оплатила вугілля, що знаходиться на зберіганні на теплоелектростанціях ДТЕК Західенерго», - запевнили у компанії.

Нагадаємо, 27 січня Демчишин заявив, що шахтарські акції протесту на Західній Україні стимулює енергохолдинг "ДТЕК". За його словами, державні шахти у 2015 році відвантажили "Західенерго" (належить ДТЕК) 100 тисяч тонн вугілля, тоді як оплату від холдингу так і не отримали.

Він також зазначив, що у 2016 році з держбюджету виділено 500 млн гривень, що дасть змогу погасити заборгованість перед шахтарями по заробітній платі.

Раніше гірники кількох шахт у Львівській області оголосили страйк через невиплату зарплат.

ДТЕК - холдинг, що здійснює управління трьома операційними компаніями з активами у вуглевидобуванні, тепловій енергетиці та дистрибуції, а також в альтернативній енергетиці та у видобутку газу. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-