Україна отримує з Європи близько третини газу для потреб споживачів

Україна отримує з Європи близько третини газу для потреб споживачів

Укрінформ
Україна отримує з Європи 40 млн куб. газу щодоби, що покриває близько третини добового споживання. Ще близько третини покривається за рахунок газу власного видобутку.

Про це заявив начальник прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогоднішній ранок для потреб українських споживачів надходить 40 млн кубометрів. 37,9 млн транспортується з території Словаччини, 2,1 млн надходить з території Угорщини. Нагадаємо, у газу немає громадянства, ми оперуємо паспортом якості. Якщо якість палива відповідає чинним стандартам, ми приймаємо його у єдину газотранспортну систему», - сказав Білявський.

За даними Укртрансгазу, Україна у зимовий період споживає 140-200 млн куб. м на добу залежно від температури повітря. Близько 40 млн куб. м газу щодня надходить за реверсним напрямком, 55 млн куб. м - це власний український видобуток, а решта потреби покривається за рахунок палива, що зберігається у сховищах.

Нагадаємо, у 2015 році поставки газу через територію України для європейських споживачів зросли на 8% або на 5 млрд кубометрів. Таким чином, для споживачів Європи та Молдови було протранспортовано 67,1 млрд кубометрів блакитного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-