"Укрнафті" призупинили дію трьох дозволів на користування надрами

Укрінформ
Державна служба геології та надр України (Держгеонадра) призупинила дію трьох спецдозволів на користування надрами, наданих ПАТ «Укрнафта» - по Голубівському (Дніпропетровська область), Юріївському (Дніпропетровська область) та Лопушнянському родовищах (Чернівецька область).

Про це Укрінформ повідомили в Держгеонадра.

«Ліцензії були видані ПАТ «Укрнафта» з метою видобування вуглеводнів і зупинені у січні 2016 року через порушення - заборгованість підприємства за користування надрами перед держбюджетом», - роз'яснюється в повідомленні.

Зазначається, що у 2016 році Держгеонадра планує здійснити додатково 12 перевірок підприємства.

«Такий крок є крайнім заходом, якому передує довгий переговорний процес і робота над усуненням порушень - реструктуризація заборгованості, перегляд плану робіт тощо. Для нас важливо допомогти компаніям забезпечити безперервність робіт, особливо якщо йдеться про ключові компанії галузі, такі як ПАТ «Укрнафта», яка на сьогодні контролює 86% видобутку нафти в Україні. Разом із тим, ми маємо неухильно дотримуватися інтересів держави в галузі надрокористування і стимулювати компанії до усунення будь-яких порушень»,- зазначив у цьому зв'язку Микола Бояркін, т.в.о голови Державної служби геології та надр України.

Нагадаємо, ПАТ «Укрнафта» є власником 94 дійсних спеціальних дозволів на користування надрами, з яких 83 надані з метою видобування та геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки вуглеводнів, на території Дніпропетровської, Івано-Франківської, Львівської, Полтавської, Сумської, Харківської, Чернівецької, Чернігівської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-