Експорт під конвоєм РФ: Україна відправила в Казахстан перший вантаж

Експорт під конвоєм РФ: Україна відправила в Казахстан перший вантаж

Укрінформ
Через територію Російської Федерації у Казахстан відправився перший конвой із 8 вантажівками з українським експортом.

Про це на брифінгу в Кабміні заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України  Наталія Микольська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні пішло перших 8 машин із конвоєм на території РФ. Вартість конвою - 350 доларів за одну машину. За попередньою інформацію, конвої йтимуть не кожен день", - сказала вона.

Роз'яснюючи ситуацію з конвоями, заступник міністра зазначила: "З 11 січня всі автомобілі (з України - ред.) перенаправляються у транзит через територію Білорусії, а на території РФ вони змушені чекати на конвой".

За її словами, ситуація з перешкоджанням Росією здійснення Україною транзиту через її територію залишається складною. Зокрема, при експорті залізницею Україні були повернуті 197 вагонів. З них 128 вагонів було перенаправлені через Білорусь, але кордон Білорусі і РФ пройшли лише 48 вагонів.

Нагадаємо, з 1 січня 2016 року РФ повністю зупинила транзит товарів з України через свою територію. На територію Росії окремі вантажі пропускають лише через білорусько-російський кордон.

15 січня Україною був запущений пілотний рейс контейнерного поїзда за маршрутом Україна - Грузія - Азербайджан - Казахстан - Китай, що проходить через Каспійське та Чорне моря і покликаний диверсифікувати транзитні шляхи в обхід Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-