В Енергоатомі пояснили, чому взяли

В Енергоатомі пояснили, чому взяли "трансформатори Григоришина"

Укрінформ
НАЕК "Енергоатом" закупив обладнання у компанії російського олігарха Костянтина Григоришина, оскільки альтернативи цій пропозиції на тендері не було.

Про це Укрінформу повідомили в центрі зовнішніх інформаційних комунікацій "Енергоатому".

"Українські ЗМІ досить часто в негативному ключі описують тендерні закупівлі, що проводяться "Енергоатомом". Часто компанію звинувачують в тому, що вона віддає перевагу або фірмам, пов'язаним з корупційними схемами, або проводить закупівлю в одного учасника. Наприклад, не раз "Енергоатом" засуджували за закупівлю обладнання у компанії олігарха Костянтина Григоришина, альтернативи якої на тендері не було", - зазначили в компанії.

У НАЕК наголосили, що чинне законодавство не передбачає можливості вибору контрагента залежно від політичного забарвлення бенефіціара.

В "Енергоатомі" також запропонували представнику будь-якої антикорупційної організації, яка активно бере участь в процесах розробки нового законодавства і має авторитет в соціумі та політикумі, на практиці проаналізувати процедури і особливості закупівель в ядерній галузі.

"У рамках відокремленого підрозділу "Атомкомплект" НАЕК "Енергоатом", яке спеціалізується на закупівлях для АЕС, протягом місяця цей представник зможе повноцінно відстежувати роботу підрозділу разом з керівництвом "Атомкомплекта". Ми пропонуємо не тільки вивчити нинішні процедури, але і відпрацювати пропоновані зміни, особливо з урахуванням рекомендацій ЄС, які час від часу стають предметом спекуляцій з боку окремих політиків", - зазначили в компанії.

Нагадаємо, у червні 2015 року НАЕК "Енергоатом" за результатами тендеру уклала угоду з ВАТ "Запоріжтрансформатор" на постачання устаткування на загальну суму 266,190 млн грн. Єдиним конкурентом на цих торгах було ТОВ "Енергоактів-Груп". Фірма записана на Ірину Дорогань, заснована в кінці 2012 року; вигравати тендери ТОВ почало на початку зими 2015 року, отримавши на той момент єдине замовлення на трансформатори від "Київенерго" на 27,5 млн грн.

"Запоріжтрансформатор", що входить до групи "Енергетичний стандарт" російського бізнесмена Костянтина Григоришина, виробляє силові масляні трансформатори, електричні реактори, керовані шунтуючі реактори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-