Україна відкрила ринок для канадського м'яса

Україна відкрила ринок для канадського м'яса

Укрінформ
У рамках підготовки до запровадження зони вільної торгівлі, Україна дозволила імпорт яловичини та свинини з Канади без додаткової сертифікації.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомили у Міністерстві сільського господарства Канади.

«Україна дозволила експорт свинини та яловичини з будь-якого канадського федерально зареєстрованого підприємства, що відповідає критеріям сертифікації», - зазначили у міністерстві.

Це рішення українська сторона ухвалила після успішної інспекційної поїздки до Канади у вересні. Зазначаэться також, що «Канада прагне до зміцнення економічних стосунків із Україною та забезпечення ширшого доступу на її ринки канадським експортерам».

У міністерстві сільського господарства уточнили, що доступ на український ринок приноситиме канадським виробникам яловичини та свинини до 50 млн дол. щорічно.

Нагадаємо: перемовини про створення зони вільної торгівлі між Канадою та Україною були завершені торік у липні. Нині сторони проводять правову експертизу узгодженого тексту. Після його підписання можна буде розпочати офіційний процес імплементації угоди в обох країнах, що дозволить збільшити товарооборот між ними на 19%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-