Нафта продовжує піке

Нафта продовжує піке

Укрінформ
Світові ціни на нафту в понеділок демонструють негативну динаміку, продовжуючи залишатися поблизу рівня мінімальних показників за більш як 10 років.

Це відбувається на тлі побоювань інвесторів, що зберігаються, за стан економіки Китаю, погіршення якої може посилити тиск на ціни від надлишку пропозиції на світових нафтових ринках, свідчать дані торгів, пише "Прайм".

"Станом на 09.11 мск вартість березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,92% - до 33,24 долара за барель. Ціна лютневих ф'ючерсів на нафту марки WTI падала на 1,85% - до 32,55 долара за барель", - йдеться у публікації.

Побоювання інвесторів щодо економіки КНР посилилися після того, як Народний банк Китаю послабив позиції юаня до долара в перший тиждень 2016 року більш ніж на 1,5%. Це стало найбільшою зміною курсу національної валюти КНР з серпня 2015 року, коли дефляція юаня найсильніше позначилась на світових фондових ринках.

Однак у п'ятницю китайський ЦБ підвищив курс юаня до долара до 6,5636 з 6,5646 юаня днем раніше. У понеділок регулятор продовжив зміцнення юаня, встановивши курс на позначці 6,5626 юаня за долар. Тим не менш, учасники ринку побоюються, що КНР продовжить девальвацію національної валюти, прагнучи підтримати експортерів, і зберегти конкурентоспроможність на регіональному ринку.

Зазначимо, що Китай є другим за величиною у світі споживачем нафти після США, надаючи значний вплив на рівень попиту на нафтових ринках. Інвестори побоюються, що ослаблення китайської економіки і падіння попиту з боку КНР на "чорне золото" загострять проблему надлишку пропозиції на нафтових ринках.

"Поки не буде жодних змін з боку пропозиції, потенціал для більш високих цін залишається слабким", - повідомив Bloomberg головний ринковий стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Фото: vysnovky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-