Туреччина прискорила освоєння ринків, що замінюють їй російські

Туреччина прискорила освоєння ринків, що замінюють їй російські

Укрінформ
З 1 січня 2017 року Туреччина, за попередніми даними, розпочне реалізацію угод про преференційну торгівлю з Азербайджаном і Казахстаном.

Як повідомляє агентство Тренд з посиланням на турецьку газету Haber 7, це передбачено "дорожньою картою", підготовленою міністерством економіки Туреччини.

Після запровадження Росією економічних санкцій проти Туреччини офіційна Анкара прискорила роботу над пошуком альтернативних ринків, щоб компенсувати втрати.

За даними видання, Туреччина вже ініціювала підписання угоди про вільну торгівлю з Пакистаном. Аналогічні угоди планується підписати з Японією, Мексикою, Перу та Україною.

З 1 січня 2016 року набули чинності економічні санкції Росії проти Туреччини. Зокрема, під заборону потрапили турецькі овочі, фрукти, м'ясо птиці тощо. Крім того, санкції передбачають заборону на організацію чартерних рейсів та продаж турів до Туреччини, а також запровадження візового режиму з 2016 року.

Відносини Росії і Туреччини переживають кризу після того, як 24 листопада минулого року турецький винищувач F-16 збив російський бомбардувальник Су-24.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-