Мінагрополітики: Торгівля з ЄС на квоти для аграріїв не вплине

Мінагрополітики: Торгівля з ЄС на квоти для аграріїв не вплине

Укрінформ
Механізм дії тарифних квот для українських аграріїв при постачанні продукції на ринки країн ЄС залишиться незмінним.

Про це міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Запровадження ЗВТ між Україною та ЄС не вплине на механізм дії квот. Перелік товарів, які підпадають під тарифні квоти, не зміниться. Як і раніше, використання тарифних квот відбуватиметься за двома алгоритмами. Для переважної більшості товарів квоти надаватимуться за принципом «живої черги» (перший прийшов, перший отримав). Для обмеженого переліку товарів імпортер з ЄС має отримати ліцензії у відповідних органах Євросоюзу», - написав міністр.

Крім того, Павленко розповів, за рахунок яких товарних позицій можна розширити аграрний експорт з України в рамках механізму тарифних квот.

«Квоти, надані на 2015 рік Євросоюзом Україні, по деяким позиціями аграрної продукції майже вичерпані. Водночас по багатьом позиціям квоти навіть не використовувалися. У переліку незаповнених квот - баранина, і цукрові сиропи, крохмаль, висівки, гриби, цукрова кукурудза, часник, продукція з обробленого молока та масла. Це ті категорії товарів, на які немає конкуренції серед українських виробників, і ми переконливо рекомендуємо вітчизняним аграрним підприємствам обміркувати можливості виробництва вказаної продукції, квоти на яку продовжують лишатися незаповненими», - звертає увагу урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-