Зубко пояснив, як місцеві бюджети отримуватимуть більше грошей

Зубко пояснив, як місцеві бюджети отримуватимуть більше грошей

Укрінформ
Бюджети громад отримають у 2016 році більше надходжень від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), натомість навантаження на заробітні плати українців зменшиться.

Про це заявив у середу на брифінгу віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для простих громадян відбулося зменшення навантаження на їх заробітні плати на 0,6%, але для місцевих бюджетів ті збори, які йшли від ПДФО, збільшаться", - зазначив Зубко.

Він також розповів, за рахунок чого відбудеться таке збільшення доходів.

"Сьогодні (у місцевих бюджетів - ред.) є ПДФО - єдиний податок, який повністю залишився в тому обсязі, як і минулоріч. Але з одним "але". Якщо в минулому році за податковим законодавством податок з фізичних осіб був 15% і 3,6% ЄСВ, то цьогоріч - 3,6% ЄСВ (з доходів працівників - Ред.) було знято, а ПДФО був збільшений до 18%", - уточнив віце-прем'єр.

Він також пояснив, що за новою схемою міжбюджетних відносин до бюджетів громад потраплятимуть 60% ПДФО.

"Якщо подивитися на ті територіальні громади, які минулоріч році збирали 25% від ПДФО, зараз вони мають прямі бюджетні розрахунки і 60% від тих податків на доходи фізичних осіб, які сьогодні вони збирають. 100% єдиного податку. Збільшено акциз на алкоголь та тютюн, і це можливість для збору більших коштів у громаді. Податок на нерухомість, податок на землю", - підсумував Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-