Незалежні аудитори нарешті взялися за Укртранснафту

Незалежні аудитори нарешті взялися за Укртранснафту

Укрінформ
Міжнародна аудиторська компанія «Deloitte» розпочала аудит фінансової звітності ПАТ «Укртранснафта» за 2014 рік.

Про це повідомив генеральний директор ПАТ «Укртранснафта» Микола Гавриленко.

«За декілька місяців ми отримаємо об'єктивну інформацію про стан компанії, оскільки дані, які минуле керівництво передавало акціонерам, викликають багато запитань», - зазначив Гавриленко.

За його словами, аудит проводиться з таким суттєвим запізненням, оскільки попередній менеджмент компанії вибрав аудитора з порушенням встановленої процедури.

У ПАТ «Укртранснафта» наголошують, що вже багато років не проводилася переоцінка активів, у тому числі й технологічної нафти, яка досі відображається у звітності ПАТ вартістю, наближеною до 500 гривень за тонну.

«Така ситуація суттєво викривляє результати роботи та негативно впливає на якість управлінських рішень як менеджменту, так і акціонера. Aудит фінансової звітності, аудит бізнес-процесів та договорів для Товариства з державним капіталом є першочерговим завданням. Прозорість і відкритість є обов'язковим аспектом ефективної роботи. Держава повинна бачити стан своїх активів», - наголошує Гавриленко.

Зазначається, що результати проведеного аудиту будуть опубліковані та використані для розробки стратегії розвитку, яка буде винесена на розгляд акціонерів уже найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-