Ваше сказав, яку податкову реформу підтримає МВФ

Ваше сказав, яку податкову реформу підтримає МВФ

Ексклюзив
Укрінформ
Міжнародний валютний фонд не може підтримати проект податкової реформи комітету ВР під керівництвом Ніни Южаніної, бо він суперечить цілям програми співпраці між Україною та фондом.

Про це Укрінформу заявив представник МВФ в Україні Жером Ваше в четвер ввечері.

«Для нас буде дуже важко підтримати програму компенсації згідно з законопроектом, який було подано податковим комітетом, тому що тоді дефіцит перевищує цільові параметри програми. Це призведе до політики незбалансованості, до втрати надходжень на 9-10% ВВП, що неможливо буде компенсувати. В таких умовах ми, очевидно, не можемо підтримати такий проект. Це призвело б до сходження з рейок програми МВФ», - сказав Ваше.

На прохання журналіста він уточнив, що справа не лише в показниках дефіциту бюджету.

«Так, з цифрами є певні складності, але це ще й питання правильної політики.

Політики, що дозволить скоротити перекоси як у витратах, так і в надходженнях, та які дозволять впроваджувати справедливу політику, щодо всіх прошарків населення», - пояснив він.

Нагадаємо,в Україні є декілька версій реформування податкового законодавства.

Зокрема, податкова реформа Мінфіну передбачає зниження ставки ЄСВ з 35% в середньому до 20%. Податковий комітет ВРУ відпрацьовує версію зниження також до 20%, але з паралельним переглядом ставки податку на доходи фізосіб - з 15-20% до

10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-