Донецький губернатор підтримав страйкуючих шахтарів

Донецький губернатор підтримав страйкуючих шахтарів

Укрінформ
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський відвідав ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» і висловив підтримку страйкуючому колективу, який вимагає залишити на посаді чинного керівника шахти.

Про це Укрінформу повідомили в управлінні інформаційної політики Донецької ОДА.

«24 вересня цього року працівники компанії оголосили частковий страйк з вимогою залишити на посаді чинного керівника шахти Костянтина Кисельова, який виграв конкурсний відбір у Міненерго та чия кандидатура отримала погодження в Донецькій обладміністрації. Гірники дізналися, що у профільному міністерстві планують призначити на цю посаду іншу людину. Павло Жебрівський поспілкувався зі страйкарями і пообіцяв донести їхню позицію до уряду та Президента України», - зазначили в управлінні.

«Я постійно на зв'язку з міністром енергетики та вугільної промисловості Демчишиним. Найближчим часом у нас запланована зустріч, і я буду доповідати йому з приводу цієї ситуації», - наголосив під час зустрічі зі страйкарями Жебрівський.

Він зауважив, що обладміністрація планує створити єдиний вугільний холдинг з метою об'єднати розпорошені на різні об'єднання шахти та виступити єдиним посередником реалізації видобутих копалин. «Це потрібно, щоб єдина компанія могла продавати вугілля за справедливою ринковою ціною, щоб люди отримували заробітну плату і платили податки», - підкреслив Жебрівський.

При цьому очільник області наголосив, що не визнаватиме на Донеччині так званих «смотрящих»: «неприпустимо, щоб хтось наживався на прибутках державних підприємств, куди люди вкладають серце і душу».

Фото з сайту: krasnolimanskaya.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-