НБУ ліквідував банк Лагуна

НБУ ліквідував банк Лагуна

Укрінформ
Нацбанк прийняв рішення ліквідувати неплатоспроможний ПАТ "Кредитпромбанк".

Про це у середу інформує прес-служба НБУ.

"Національний банк України, продовжуючи розпочату процедуру виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ "Кредитпромбанк", 2 червня 2015 року ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію цього банку", - йдеться в повідомленні.

В НБУ нагадали, що у зв’язку із допущенням "Кредитпромбанком" зменшення на п’ять і більше відсотків значення нормативу короткострокової ліквідності нижче мінімального значення двічі протягом січня 2015 року, порушення банківського законодавства та нормативно-правових актів Нацбанку, наявності загрози інтересам вкладників та інших кредиторів, цей банк було віднесено до категорії проблемних та призначення куратора.

"Після віднесення ПАТ "Кредитпромбанк" до категорії проблемних відбулося значне погіршення показників його діяльності. Крім того, банком не було надано у встановлений строк доопрацьований план фінансового оздоровлення з урахуванням суттєвого погіршення  фінансового стану. Власником істотної участі не були вжиті заходи для запобігання настання неплатоспроможності банку", - пояснили у прес-службі.

У зв’язку з цим, 2 березня правління НБУ прийняло рішення про віднесення "Кредитпромбанку" до категорії неплатоспроможних.

2 червні прийнято постанову про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії ПАТ "Кредитпромбанк".

Як відомо, у грудні 2012 року власник "Дельта банку" Микола Лагун домовився про покупку 100% акцій у акціонерів "Кредитпромбанку" за 1 долар.

Станом на 3 червня в Україні функціонує 130 банків (без урахування банків, де запроваджено тимчасову адміністрацію), із них 40 - з іноземним капіталом.

Загалом на сьогодні в категорії неплатоспроможних перебуває 12 банків, у стадії ліквідації - 44 банки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-