ЄС запропонує Росії компроміс для вирішення газової кризи з Україною

ЄС запропонує Росії компроміс для вирішення газової кризи з Україною

Укрінформ
Віце-президент Єврокомісії Гюнтер Еттінгер під час зустрічі з міністром енергетики Росії Олександром Новаком 29 серпня у Москві планує запропонувати російській стороні компромісні рішення для подолання газової кризи з Україною.

Про це повідомила у середу Марлен Холзнер, речник віце-президента з питань енергетики, передає власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"У п'ятницю віце-президент Еттінгер летить до Москви, де зустрінеться з міністром енергетики Новаком з метою підготовки тристоронньої зустрічі, включаючи визначення її дати... Він планує запропонувати деякі компроміси і почути, що скаже про це російська сторона", - заявила представник Єврокомісії.

Вона нагадала, що принципова домовленість про проведення подальшої тристоронньої зустрічі у форматі ЄС-Україна-РФ з питання вирішення газової кризи була досягнута напередодні у Мінську.

Водночас, наголосила Холзнер, на сьогодні конкретна дата подальшого раунду газових переговорів ще не визначена, але, найвірогідніше, вони мають відбутися у вересні.

Читайте також: ЄС пропонує Україні та Росії домовитись щодо газу не чекаючи суду

Як повідомляв Укрінформ, в Адміністрації Президента України заявили, що наступна тристороння зустріч на рівні міністрів енергетики України, РФ і віце-президента Єврокомісії з питання постачання російського газу до України і ЄС відбудеться 6 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-