ЄС виділив 750 млн євро на зниження залежності від російського газу - ЗМІ

Укрінформ
Єврокомісія виділила перші 750 млн євро на пріоритетні проекти з енергетичної незалежності.

Про це повідомляє швейцарське ділове видання Romandie.com.

"Європейська комісія оголосила про виділення першого траншу у сумі 750 млн євро з бюджету ЄС на співфінансування пріоритетних проектів, що становлять спільну інфраструктуру держав-членів у сфері енергетики", - йдеться у повідомленні.

У цьому контексті видання цитує єврокомісара з питань енергетики Гюнтера Еттінгера, який заявив, що "нинішня криза в Україні підкреслює важливість розвитку енергетичної інфраструктури і будівництва відсутніх ланок між державами-членами, з метою зміцнення енергетичної безпеки Євросоюзу".

Загалом для реалізації пріоритетних проектів планується виділити 5,85 млрд євро упродовж 2014 - 2020 рр. Кошти виділятимуться у рамках Європейського механізму об’єднаних енергосистем (МІЕ). Перший транш виділено для фінансування дослідження і будівництва ряду проектів. Повідомляється, що список проектів був затверджений Європейською комісією ще в жовтні 2013 року. Він включає в себе близько 250 проектів енергетичної інфраструктури, у т. ч. й будівництво газопроводу Midcat між Іспанією і Францією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-