Сто тисяч українців обслуговують 43 банківські підрозділи - НАБУ

Сто тисяч українців обслуговують 43 банківські підрозділи - НАБУ

Укрінформ
2013 року в результаті оптимізації діяльності окремих банків і об'єднання ряду установ кількість регіональних підрозділів (філій і відділень) зменшилася на 2,6% (або 498 підрозділів) і станом на 1 грудня становить 19,4 тис. одиниць.

Скорочення не мало негативного впливу на якість банківського обслуговування, повідомили у прес-службі Незалежної асоціації банків України (НАБУ).

"Україна має добре розвинену банківську мережу - рівень регіональної присутності банків (у перерахунку на 100 тис. чоловік) є одним з найвищих у СНД. Так, станом на 01.11.2013 на 100 тис. жителів України припадало 43 банківські підрозділи", - йдеться у повідомленні.

Найбільшу кількість відособлених підрозділів станом на 1 грудня 2013 року мають Ощадбанк (5,59 тис. підрозділів), Приватбанк (3,25 тис.), Райффайзен Банк Аваль (0,83 тис.), Укрсиббанк (0,61 тис.) і Надра банк (0,52 тис.). На ці банки припадає майже 56% від загальної кількості регіональних підрозділів банківської системи України.

Максимальна концентрація банківської регіональної мережі з розрахунку на 100 тис. чоловік спостерігається в Києві (72 підрозділи) і Севастополі (57 підрозділів), а також у Криму (52 підрозділи). Найменший рівень покриття - у Тернопільській, Житомирській і Рівненськой областях, де на 100 тис. чоловік припадає від 27 до 32 банківських точок продажів.

На думку НАБУ, скорочення кількості підрозділів закономірне і має прогресивну тенденцію. Завдяки активному розвитку систем дистанційного обслуговування, банки мають можливість одночасно понизити свої адміністративні витрати і забезпечити клієнтам високу якість обслуговування, а також широкий спектр нового виду сервісу для підвищення зручності користування банківськими послугами і економії часу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-