Уряд виділив 793 млн грн для запровадження біометричних паспортів

Уряд виділив 793 млн грн для запровадження біометричних паспортів

Укрінформ
Уряд затвердив план запровадження електронних паспортів та виділив на його реалізацію до 2016 року 793,3 млн грн.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні Кабінету Міністрів 11 вересня 2013 року, зазначається в Інформаційно-аналітичному бюлетні КМУ.

«З метою реалізації цього плану в країні буде створено єдину базу - демографічний реєстр. Для комплексного вирішення питання уряд України виділив до 2016 року 793,3 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Паспорт нового покоління міститиме безконтактний чип з особистою інформацією. Закордонний паспорт нового зразка буде виконано у формі книжечки, у правому форзаці документа розташовуватиметься безконтактний електронний носій.

Крім того, біометричний паспорт міститиме два види даних: основні й додаткові. До основних відносяться докладна інформація про людину - оцифрована фотографія особи, оцифрований підпис, прізвище, ім'я, дата народження. Додаткові відомості - це відбитки пальців.

Цивільні паспорти оформлятимуться з моменту народження та підлягатимуть обміну кожні 10 років. Строки оформлення залишаються колишніми - до 30 днів. Заміна «старого» паспорта на новий - біометричний - буде добровільною. За попередніми оцінками, вартість нового паспорта становитиме 350 грн.

Варто зазначити, що відповідно до програми зі спрощення візового режиму з ЄС, для українців безвізове перетинання кордону буде можливим тільки за наявності біометричного документа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-